Kultúra

J.J. Abrams retteg a Star Wars: Az ébredő Erő miatt

Erről nem más, mint Steven Spielberg beszélt egy interjúban, aki arra is rávilágított, miért olyan nagy a nyomás barátján.

Ráfordultunk a célegyenesre: már csupán napok kérdése és befut a mozikba az év globálisan legvártabb szuperprodukciója, a Star Wars: Az ébredő Erő, amely Walt Disney ide, Lucasfilm oda, elsősorban J.J. Abrams alkotása lesz, hiszen a rendezés mellett az új epizód cselekménye is részben az övé. Éppen ezért teljességgel érthető, hogy a finisben egyre nagyobb a nyomás a filmesen: erről vasárnap Steven Spielberg beszélt az amerikai CBS csatorna 60 Minutes című műsorában, ahol az őt kérdező Bill Whitakernek elmondta, miért olyan feszült a Star Wars VII-et levezénylő cimborája:

J.J. retteg. Hatalmas nyomás nehezedik rá, hiszen a filmmel el kell kezdenie visszafizetni a Disney számára a George Lucastól megvásárolt franchise költségeit.

Magyarán Spielberg kimondta a nyilvánvalót: azaz, hogy a Walt Disney fejesei azt a bizonyos 4 milliárd dollárt várják megtérülni, ha nem is konkrétan a hetedik epizódtól, de az elkövetkező években érkező további Star Wars-filmektől. Ennél fogva nem csoda hát, ha az új trilógia fő kreátorának megtett Abrams kivan. Ezzel és a film szerinte várható fogadtatásával kapcsolatosan ő maga is beszélt Whitakernek a CBS műsorában:

Tudod, hogy mindegy mit teszel, lesznek emberek, akiknek problémái akadnak majd a mozi egyes aspektusaival. Tudod, hogy a kitűzött számok közül némelyiket nem sikerül majd elérni. Egyszerűen csak tudod.

J.J. Abrams a “számok” alatt értett nézettségi és bevételi mutatókat érintő várakozása ellenére az elemzők szerint a Star Wars: Az ébredő Erő profitja meghaladhatja majd akár a 2.7 milliárd dollárt is, amely azért kapásból elég szépen faragna a Walt Disney részéről a jogok megszerzésébe és a produkcióba ölt brutális kiadásokból.

Forrás: CBS News via The Hollywood Reporter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik