Kultúra

“A Trainspotting 2 forgatókönyve az egyik legjobb, amit valaha olvastam”

Ezt a csöppet agresszív Begbie karakterét a kultuszfilm folytatásában is megformáló Robert Carlyle mondta egy interjúban.

Még szeptemberben jött a gigahír, hogy készül a Trainspotting 2, ugyanakkor azóta nem érkezett új infó az alapfilmhez hasonlóan Danny Boyle rendezésében készülő Pornó című folytatásról. Most azonban az NME-nek adott interjújában a pszichopata Francis Begbie figuráját a sequelben majd ismét eljátszó Robert Carlyle elárulta, ő már ismeri a szkriptet, amelyet egyenesen az egyik legjobbnak tart, amit valaha is olvasott.

Azt gondolod majd, „Persze, hogy ezt mondja róla.” de most őszintén: ez az egyik legkib*szottul jobb forgatókönyv, amit valaha olvastam! Nyilván a négy központi karakter már 20 évvel idősebb lesz és én még sosem láttam olyan folytatást, ami 20 évvel követte volna az első részt, viszont azt gondolom, ez különlegessé teszi majd a filmet. Zseniálisan dolgozta ki John Hodge és Danny Boyle párosa azt, ahogyan a szereplők továbbléptek… Vagyis már amelyikük továbblépett. Merthogy nem mindegyikük tette meg. A nézők közül sokan ezt fogják gondolni.

– Ez azért ígéretesen hangzik, nem igaz? Reméljük éppoly frankó lesz a végeredmény is, mint amilyen a szkript. Egyelőre annyi biztos, hogy a Trainspotting folytatásának forgatása jövő nyáron veszi majd kezdetét. Lehetséges premierdátum egyelőre még nincsen.

Forrás: NME via Variety

Ajánlott videó

Olvasói sztorik