Kultúra

Deadpool lesz az első pánszexuális szuperhős

Ezt a féktelen mutáns moziját rendező Tim Miller és az antihőst megformáló Ryan Reynolds erősítették meg.

A jövőre saját mozifilmben is bemutatkozó Deadpoolról érdemes tudni, hogy több szempontból is különleges karakter, így szexuálisan is rendhagyó a képregényhősök között. Ezt nemrégiben a Collidernek adott interjújában a figura moziját rendező Tim Miller is megerősítette és hangsúlyozta, hogy az egyébként sem teljesen normális Deadpool lesz az első pánszexuális szuperhős: magyarán az első olyan, aki a nemet és a nemi irányultságot lényegtelennek érezve képes szexuális vonzódást, szerelmet érezni egy másik személy iránt.

Pánszexuális. Szeretném, ha ezt így idéznék is. Pánszexuális Deadpool.

– nyomatékosította Miller, aki ezzel egyszersmind azt is tisztázta, hogy a filmben Deadpoolon nem változtattak a képregényekhez képest, vagyis az adaptációban is éppoly szilaj és szexuálisan aktív lesz, mint amilyen a füzetekben. Ezzel kapcsolatosan a figurát életre keltő Ryan Reynolds is megszólalt, aki elmondta, meglepőnek találta, hogy a 20th Century Fox mennyire nem szólt bele a munkájukba és még csak nem is akarták cenzúrázni a produkciót, amely így a felvállalt szexualitás mellett nyilvánvalóan brutális is lesz:

Forgatás közben adódtak olyan alkalmak, amikor azt gondoltam, „Ez már kissé túlzás… Mégiscsak egy képregénymozit csinálunk. Megfogjuk mi ezt úszni egyáltalán?” Azonban egyelőre jók vagyunk.

Jól érzékelteti a zabolátlan antihősről szóló akciófilm stílusát a lent látható korhatáros előzetes is, amelyet a Fox még augusztusban adott ki a produkcióhoz. Az izgalmasnak tűnő és igencsak várós Deadpool február 12-én debütál majd az amerikai mozikban.

Forrás: Collider via The Guardian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik