Kultúra

J.J. Abrams: „Luke nem véletlenül nem szerepel Az ébredő Erő trailerében”

A Star Wars VII társírója és rendezője egy interjúban reagált Luke Skywalker a fél világot lázban tartó gyanús rejtegetésére.

A Star Wars: Az ébredő Erő végleges posztere (fent) és a múlthéten közzétett harmadik előzetes óta a rajongók jelentős része háborog és spekulál amiatt, hogy a Disney és a fennhatósága alá került Lucasfilm ugyan mégis hol dugdossa még mindig Luke Skywalkert a promókból. A Star Trek feltámasztását követően a Csillagok háborúja folytatásának tető alá hozásában is oroszlánrészt vállaló J.J. Abrams is megkapta a Luke hiányzását és annak okát firtató kérdéseket, amikor a minap röviden interjút adott a The AP riporterének.

Ezek nagyon jó kérdések és már alig várom, hogy megtudjátok az okát… Nem véletlen.

Miként az várható is volt, Abrams konkrét válaszokat természetesen nem adott, mindazonáltal egy-két apróságot azért elárult az év mozija utómunkálatait illetően:

Jelenleg továbbra is a vizuális effektusok véglegesítése folyik és úgy tippelem, még a következő három vagy négy hétben is ezen fogunk dolgozni, jóllehet a vágás már hamarabb kész lesz. Mostanság a vágószobában ülünk, és a vágáson dolgozunk, illetve a vizuális effektusokat és a snitteket nézzük újra. Még hátra van egy összejövetelünk John Williamsszel, aki olyan mint egy isten, ha zenéről van szó. Ez az egész egy folyamatos szürreális élmény és már nagyon várom, hogy kint legyen a film.

Abrams végezetül kitért még a máris rekordokat döntögető végső előzetes fogadtatására, továbbá arra is, érkezik-e még hasonló kedvcsináló a hetedik epizódhoz:

Mindannyian megborzongtunk attól, mennyien látták és méltatták az előzetest. Főleg az óriási, hogy olyanoknak is tetszik, akik nem vallják magukat Star Wars-rajongóknak, ennek ellenére mégis érdekli őket a film. Mindez a stúdiót és azoknak a kemény és fantasztikus munkáját dicséri, akik kezdettől fogva a produkción dolgoznak. Immáron nagyon közel járunk, a következő dolog tényleg a film lesz. Készülnek még reklámok, de nem lesz több trailer.

Forrás: Associated Press via Coming Soon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik