Kultúra

Még két hónap a premierig, de a Star Wars VII már rekordot döntött

A Star Wars: Az ébredő Erő a nemzetközi és a hazai jegypénztáraknál is erősen nyitott, pedig a premierig még bőven van idő.

Impresszív eredményeket produkál a Star Wars VII új trailerével egyszerre elindult jegyelővétel globálisan és itthon is: az első box office riportok szerint az Észak-Amerikai (az USÁ-t és Kanadát lefedő) régióban máris csinos 6 és fél millió dollár jött össze, holott a brutális premiernapi csődületet az igazi hardcore fanatikusokon kívül inkább kerüli a közönség, azaz az igazi roham még csak ezt követően várható.

Megdőlt ezen kívül néhány rekord is: az észak-amerikai IMAX-mozikban sosem fogyott még ennyi elővételes jegy, Az ébredő Erő ezzel megelőzte A sötét lovag: Felemelkedést, Az éhezők viadala 2. részét és a Bosszúállókat is, melyek 1-1 milliós elővételi bevételt hoztak annak idején. Az USA mozijegy-értékesítő hálózatai, ahogy a magyar CinemaCity oldala is, nehezen bírták a kezdeti terhelést, mára azért már különösebb gond nélkül lehet jegyet venni. Az Államokban egyébként egészen megdöbbentő nagyságrendű a figyelem, az Orlandóban az AMC Disney Springs 24 mozijaiba szervezett 17 exkluzív premiervetítésre órák alatt elfogyott minden jegy, szakértők pedig azt jósolják, hogy több mozi 24 órás nyitva tartással készül majd a december 18-i premierre.

A nemzetközi jegyelővétellel egy időben hétfő reggel  Magyarországon is elindult a mozijegyek értékesítése, mely korábban soha nem látott érdeklődést váltott ki, mindössze két nap alatt eladási  rekord született: eddig 42 235 jegyet vásároltak meg elővételben a filmre, ráadásul ez a szám folyamatosan növekszik. A Star Wars: Az ébredő Erő december 18-án 0.01 perckor látható először a magyarországi mozik műsorán.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik