Kultúra

Hiába lehet jegyeket foglalni a Star Wars-ra, nem győzik a mozik

Az ébredő Erő decemberi vetítésére még csak néhányan szereztek tikettet.

Hétvégén a Csillagok háborúja új plakátja mellett plusz információval is szolgált a forgalmazó: október 19-től lehetséges a világpremierrel egy időben, december 18-tól jegyeket váltani a hetedik epizód vetítéseire. A Cinema City reggel 9-kor helyezte oldalára az opciót, ám a hatalmas érdeklődés miatt teljesen leterheltek a mozihálózat szerverei. Szerkesztőségünk számos tagja hiába próbálkozik reggel 9 óta, egyelőre a jegyfoglalásra kattintva ez fogad mindenkit:

Eddig jutott Ignácz Péter is, a print screen szerzője
Eddig jutott Ignácz Péter is, a print screen szerzője

Kicsit olyan érzés ez, mint a vizsgaidőszakban a Neptun előtt ülni, és a legjobb időpontokat elcsípni, de mindenki ahelyett hogy aludna, ugyanígy gondolkodik. A mozihálózat közben ezt írta Facebookjára:

Kedves Érdeklődőink, eddig nem látott számú érdeklődő rohamozta meg egy időben a weboldalunkat, hogy jegyet vásároljon a filmre. A szervereink, annak ellenére, hogy próbáltunk felkészülni erre, nehezen tudják kezelni ezt az extra túlterhelést. A tegnap befejeződött Filmünnep ideje alatt is több tízezer ember vásárolt egyszerre az oldalunkon, s nem volt semmilyen tapasztalható hiba. Ez is mutatja a Star Wars filmre az érdeklődés mértékét.

Egyébként csak a Cinema City-nél ennyire rossz a helyzet, a Corvin mozi honlapján lassan, de ennél egyszerűbben lehet még jegyeket foglalni. MÉG.

UPDATE 1#: már ott sem.

Muchichka Lászlót itt is csalódás várta
Muchichka Lászlót itt is csalódás várta

De legalább ők is tettek ki közleményt:

Sajnos nem bírta a szerverünk a nagy rohamot, úgyhogy átmenetileg csak személyesen a pénztárban tudtok jegyet venni a Star Wars-ra! A türelem és megértés legyen veletek!

UPDATE 2#: A jegypénztáraknál is hatalmas sorok állnak, a Corvinban sorszámot osztottak:

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A legnagyobb közösségi portál is tele van ehhez hasonló elkeseredett kommentekkel:

fb
Forrás: Facebook

Közben a debreceni Apolló mozi jelesre vizsgázik marketingből:

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

UPDATE 3#: Most már ímmel-ámmal működik a Cinema City honlapja, de alig vannak helyek:

cinemacity

Ajánlott videó

Olvasói sztorik