Kultúra

Webszexet és erotikus szerepjátékot ígér az új magyar film

A virtuális világ bugyraiba ereszkedik a LogIn. Itt az első előzetese.

Ahhoz képest, hogy október 29-én mutatják be a Barnóczky Ákos, a Szőke kóla rendezőjének legújabb filmjét, ma érkezett az első sajtóközlemény és trailer is, amit előbbi csak viccesen-talányosan veszedelmes webes viszonyok névvel aposztrofál.

A párhuzam elvileg azért adott, mert Choderlos De Laclos klasszikus regénye a maga idejében kemény társadalomkritikát fogalmazott meg saját korával kapcsolatban és valószínűleg erre törekedne majd a film is (amire azért akad utalás bőven a rövid trailerben is).

A LogIn sztorija „erotikus jelenetektől sem mentes”, amelyben Janka, párja halála után bejelentkezik a férj által használt randiportálra. Itt összejön Tamással, akinek a lánya szerelmi bánatában lett öngyilkos. Bár a randizásban és internetes ismerkedésben mindketten elég amatőrök, elhatározzák, hogy megkeresik és kicsinálják a szeretteiket elcsábító két profit. Az érzelmek azonban felborítják a gondosan előkészített tervet, és a játék végén már senki sem tudja, kivel is van valójában. Jó lenne azonban, ha a filmben ez a bűnügyi vonal dominálna, nem pedig efféle mantraszerű megállapítások:

Fotó: Comedy Central
Fotó: Comedy Central

Sajnos az internettel, az online jelenléttel kapcsolatban még 2015-ben is rengeteg téveszme él a fejekben, csak remélni tudjuk, hogy nem ezek dominálnak majd és a sajtóanyag hasonló megfogalmazásai nem ezt takarják:

Az internet, az online társkeresés és a webkamerák adta számtalan izgalmat és csábító lehetőséget nyújtó világában könnyen áldozattá is válhatunk. A LogIn rávilágít arra is, hogy milyen természetű veszélyek leselkednek az világhálót nem igazán értő módon használó, naiv társkeresőkre.

A LogIn október 29-én debütál a mozikban Gáspár Kata, Parti Nóra, Pál András és Tálos József főszereplésével, bízunk benne, didaktikusságtól mentesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik