Kultúra

Harrison Ford ötödjére is Indiana Jones lehet

Steven Spielberg továbbra is a 73 éves színészt képzeli a régészprofesszor szerepére.

A rendező jelenleg a Kémek hídja promókörútján jár, de a legutóbbi sajtótájékoztatón nemcsak a Tom Hanks főszereplésével készült legújabb filmjéről ejtett szót, hanem későbbi terveiről is, amelyek között egy esetleges Indiana Jones folytatás is szerepel. Az elmúlt időszakban többször felröppentek olyan pletykák, hogy a régészprofesszorról szóló ötödik mozi voltaképp egy reboot lenne, új szereplővel, ráadásul már nem is Spielberggel a direktori székben. A rendező legfrissebb nyilatkozata azonban kicsit eloszlatta a kételyeket, hiába követelik sokan Chris Prattet, a Jurassic World és A galaxis őrzői főhősét a szerepre, Spielberg vélhetően kedvelt színészét alkalmazza:

Tom Hanks és Harrison Ford döntetlenre áll, mindkettővel négy filmet készítettem eddig. Az Indiana Jones-t valószínűleg Forddal forgatom, így Hanks-nek is be kell iktatnom majd egy következő, ötödik közös munkát.

Az viszont jó kérdés, hogy erre mikor lesz ideje a 68 éves rendezőnek, hiszen jelenleg a már említett Kémek hídja utolsó simításaival foglalkozik, utána pedig rögvest a már leforgatott Roald Dahl Szofi és a HABÓ című ifjúsági regénye alapján készült The BFG utómunkálatai következnek. Jövő júliusban már a Ready Player One című könyv adaptációjával foglalkozik, így az ötödik Indiana Jones-filmjére leghamarabb is csak 2017 közepén lenne ideje, amikor már Harrison Ford betölti 75. életévét. Ez az életkor persze nem zárná ki azt, hogy filmekben szerepeljen, de hogy ugrálós-szaladgáló szerepet vállaljon, lehet túl sok lenne. Pláne, hogy nem is olyan régen, a Star Wars hetedik epizódjának forgatásán is balesetet szenvedett. Ez persze valószínűleg nem akadályozná túlzottan, hiszen egy 2011-es interjúban kifejtette, amíg él, bármikor eljátssza Indiana Jones-t és Han Solót.

Forrás: Yahoo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik