Kultúra

Négyéves kislány a világ legokosabbjai között

Amber Sunshine pont ugyanúgy néz ki, mint bármelyik vidám négyéves kislány. De ő egy kicsit más. Amber most lett a MENSA  legfiatalabb brit tagja. A világ legokosabb embereit gyűjtő szervezetbe nem egyszerű belépni, Ambernek és egyévvel idősebb testvérének, Leonnak mégis sikerült.

A kislány IQ-ja 150, testvéréé 145, ami magasabb, mint Barack Obamáé, Stephen Hawkingé vagy Albert Einsteiné. A gyerekek 23 éves anyja egyenesen bevallotta, hogy sokkal okosabbak nála. Pedig amúgy ő is nagyon okos, 140-es IQ-val zseninek számít.

Amber kétévesen kezdett el franciául tanulni, és már most olyan komplex problémákat oldanak meg, mint a háromszor ilyen idős gyerekek. Leon pedig rengeteget ír és gyakorlatilag mindent tud a dinoszauruszokról.

Ráadásul van még egy kistestvérük, aki túl fiatal ahhoz, hogy megmérjék az IQ-ját. Az édesanyja mindenesetre azt gondolja, hogy ő is hasonlóan okos lehet, mint testvérei.

Azt mondta, nagyon fiatal volt, amikor megszülettek a gyerekek, ezért nem is vette észre, hogy bármi különleges lenne bennük. Csak akkor tűnt fel, mennyire mások, amikor elkezdtek más gyerekekkel is találkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik