Kultúra

Epikus hosszúságú lesz Tarantino Aljas nyolcasa

A western ráadásul két változatot is kap, melyek közül még a rövidebb is felülmúlja majd a Star Wars: Az ébredő Erő játékidejét.

Kiderült, hogy miután Quentin Tarantino a nyolcadik mozifilmjét, az Aljas nyolcast a manapság elterjedt technikával ellentétben nem digitálisan, hanem a klasszikus módon filmtekercsre rögzítette, ezért a western végül két változatot kap, melyek közül a hosszabb lesz az, amit limitáltan már az év végén, december 25-én bemutatnak majd az amerikai mozikban. A 70 mm-es formátumban rögzített alkotás különleges verzióját valóban filmtekercsekről fogják vetíteni, melynek érdekében a produkciót finanszírozó Weinstein Company még arról is gondoskodott, hogy az USA a limitált premierhez kiválasztott mozijába 70 mm-es filmekre szabott vetítőgépeket telepítsen.

A limitált verzióban külön nyitány és a film hossza miatt köztes szünet is van, ezért ennek a játékideje három óra és két perc lesz. A multiplex verzió nagyjából hat perccel rövidebb, nem számítva a szünetet, ami 12 percet jelent.

– árulta el Quentin Tarantino a Variety-nek. Ez egyébként azt jelenti, hogy az Aljas nyolcas hazánkba január 7-én megérkező multiplex verziója is felülmúlja majd az év másik világszerte rettenetesen várt produkcióját: a Star Wars VII-et, amelyről J.J. Abrams jóvoltából már augusztus óta tudjuk, hogy várhatóan milyen hosszú lesz. Mindazonáltal az egyelőre még meg nem erősített legfrissebb információk szerint Az ébredő Erő a végső vágást követően utóbb 136 percesre rúg, amely noha bőven több a beígért terjedelemnél, ám még mindig kevesebb az Aljas nyolcas elképesztő játékidejénél.

Forrás: Variety via Slashfilm

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik