Kultúra

Mesés történet: amatőr gyerekszínész lesz a legújabb Disney hercegnő

Egy 14 éves Hawaii tinilány, Auli'i Cravalho kölcsönzi majd a Moana című új Disney-film főhősének hangját.

Az ifjú tehetséget egy Hawaii casting-ügynök fedezte fel, miután körbejárta a helyi zene és énektagozatos középiskolákat. Amint meghallotta Auli’i hangját, nem is keresgélt tovább, azonnal Los Angelesbe repült vele, hogy kipróbálják, miként tud együtt dolgozni Dwayne “The Rock” Johnsonnal, az animációs film másik szinkronhangjával. A Moana történetéről egyelőre annyit tudunk, hogy egy polinéz kislány mesés csendes-óceáni utazásáról szól majd – az ő hangját kölcsönzi Auli’i –, útján pedig egy jóakaratú félisten, „A Szikla” által megszemélyesített Maui segíti (aki szintén dalra fakad majd).

Az alábbi imádni való videóból az is kiderül, hogy fogadta a hírt a kislány. Röviden: szupercukin.

Aulii, az új Disney hercegnő. Fotó: Disney Studios
Aulii, az új Disney-hercegnő. Fotó: Disney Studios

Tanárai örültek, de nem lepődtek meg, hogy a lányt felfedezték, hiszen az iskolában az egyik legtehetségesebb előadóművészként tarják számon. Auli’i a Kamehameha Concert Glee Club szopránja, ahol mindenki egybehangzóan helyeselt, hogy a tinilány a legmegfelelőbb a szerepre, hiába nem rendelkezik sem színpadi, sem filmes előélettel.

– Gyermekkorom óta Disney-hercegnő akarok lenni, így ez egy valóra vált álom. Moana egy fantasztikus karakter, nagyon bátor és nem fél megtenni azt, amit akar – nyilatkozta Auli’i a People magazinnak, aki már el is kezdte a felvételeket. A Moana 2016. november 23-án kerül az amerikai mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik