Kultúra

Fény derült a Reszkessetek, betörők! sztorijának nagy titkára

Bár még nincs karácsony, érkezett egy érdekes hír, amelyből választ kapunk a kultikus alkotás híres logikai hibájára.

Már 25 éve annak, hogy Kevin McCallistert Párizsba utazó családja véletlenül otthon hagyta, így egymaga száll szembe a két aljadék betörővel, akik ki akarják rámolni a házat.

A kemény vonalas rajongók azóta vitáztak egy forgatókönyvi logikai bukfencen, egészen mostanáig.

Miért nem működik a telefon, mikor rémült szülei Párizsból hívják Kevint?

A film azzal magyarázza az elérhetetlenséget, hogy előző éjszaka egy vihar tönkrezúzza a vezetékeket. Eddig oké, logikus, de akkor hogyan rendel magának Kevin pizzát? Ugye-ugye? Eleve ennek az áramkimaradásnak köszönhető, hogy a család majdnem lekési a gépét, mert nem szólal meg a vekker, hiszen nincsen áram.

Egy Phire nevű Reddit felhasználó furcsa magyarázattal állt elő:

Lehet, hogy a kidőlő fa nem szaggatott szét minden vezetéket, csak részben rongálta a telefonhálózatot, úgy, hogy körzeten belül még működtek a vezetékek, a nagy távolságú hívásokat azonban már nem lehetett fogadni.

Hogy a Reddit felhasználó elméletét leellenőrizzék, a The Huffington Post meginterjúvolta az AT&T (a helyi Telekom) alelnökét, Hank Hultquistet, aki a következőképpen nyilatkozott:

Manapság a telefonhívások mind egy “felhőbe” gyűlnek össze, de 1990-ben reális forgatókönyvnek számított egy ilyen baleset. De az is benne lehetett a pakliban, hogy ha Párizsból kezdeményeztük a hívást, esélyes, hogy az óceán alatti kábelcsatlakozásoknál jelentkezett a meghibásodás.

Mekkora szerencse, hogy megoldódott ez a régi, nagy probléma, most már nyugodtan alhatunk.

Forrás: news.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik