Kultúra

„Megölünk néha néhány nézőt, de mi biztonságban vagyunk”

Lélegzetelállító mutatványok gázpalackokon billegő fapallókon – egy kerekesszékes artistával. Pénteken és szombaton még Budapesten.

Izgalmas, veszélyes és nagyon vicces, amit a Cirque Inextremiste társulat produkál – most először Magyarországon.

Rémi Lecocq kerekes székes artista 11 éve szenvedett cirkuszi balesetet, de ez sem tántorította el az igen kockázatos előadásoktól. Két társával tarantinói humorú előadásban borzolják a nézők idegeit.

Csapatmunka, szolidaritás

A három artista egy építkezésen keresi az egyensúlyt, férfibarátságokra jellemző ökörködések közepette húzzák egymást, viszonyukat mégis az összetartozás és a bajtársiasság jellemzi.

A kerekes székes artista akadályozottsága csak első pillantásra furcsa, hiszen ő is ugyanúgy része a játéknak, mint a többiek. Mind a hárman egyaránt függenek egymástól, felelősek egymásért, és minden áldott percben készen állnak arra, hogy mentsék egymás életét. Csapatmunka és szolidaritás, finomkodás nélkül, miközben persze kiválóan szórakoznak ők is, meg a közönség is – írja az előadásnak helyet adó Trafó Kortárs Művészetek Háza.

Rémi Lecocq a 24.hu-nak azt nyilatkozta, nem tud róla, hogy lenne még egy ilyen csapat a világon, de ha találkoznának hasonló artistákkal, valószínűleg megölnék őket. Esetleg összegyúrnák a produkcióikat a még jobb szórakoztatás kedvéért.

Azt is mondta, sérülések miatt őket nem kell félteni, előadásaikon ők mindig biztonságban vannak, legfeljebb a nézők közül ölnek meg olykor valakit.

Azt vallják: kockázat nélkül nincs szórakozás.

Nem véletlenül van a Trafóban az előadás, és nem a Nagycirkuszban. Ennek a show-nak fontos mondanivalója van:

Ez egy történet, ahol az egyének egymástól  függenek és ahol csak a szolidaritás és az egymásra figyelés ígéri a csoport túlélését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik