Kultúra

A Harry Potter írója BBC-sorozaton dolgozik

Zsótér Indi Dániel
Zsótér Indi Dániel

videó-szerkesztő, kontentgyáros . 2015. 09. 24. 17:15

J. K Rowling álnéven írt detektívregényeivel újít a BBC.

A BBC J.K Rowling Robert Galbraith álnéven kiadott, Magyarországon 2013-ban Kakukkszó címen megjelent detektívregényét készül képernyőre vinni. Az egyelőre háromkötetesre tervezett Cormoran Strike-sorozatból hazánkban még csak kettő jelent meg (Kakukkszó, A selyemhernyó), de Angliában októberben érkezik a harmadik kötet, így már nekünk sem kell sokat várnunk.

Az első kötet története egy modell halálának körülményeit vizsgálja, akinek bátyja meg van róla győződve: húgát nem baleset érte, valaki meggyilkolta. Felfogadja az afganisztáni veteránból lett magánnyomozót, Cormoran Strike-ot, akinek jól jön az ügy, mivel csúnyán meg van szorulva anyagilag. Ahogy azonban egyre mélyebben ássa bele magát a vélt gyilkosságba, maga is egyre inkább a részesévé válik, és ez akár az életébe is kerülhet.

A sorozatot természetesen J.K. Rowling fogja írni és producerelni, a munkálatok már idén ősszel elkezdődhetnek. Ráadásul azoknak sem kell elszontyolodniuk akiknek nem volt elég még a Harry Potter univerzumból, ugyanis jövő november környékén érkezik a Legendás állatok és megfigyelésük című HP-szpinoff mozifilm.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.