Kultúra

Még három Prometheus-film érkezhet, de csak az utolsóban lesznek Alienek

Ridley Scott egy interjúban kifejtette, rengeteg elmesélnivalója van, de a Prometheus és az Alien-flmek sztoriját csak később hozza közelebb.

A rendező A marsi a Mentőexpedíció kapcsán adott interjút a FilmFutternek, amely későbbi terveiről is faggatta, többek között a további Prometheus filmekről, amelynek első részét 2012-ben sokan várták, a film azonban jóval több kérdést tett fel, mint amennyit megválaszolt, s egyáltalán nem alkotott koherens előzményfilmet. Scott kifejtette, az Alienek a közvetlen folytatásban sem kerülnek elő:

Nem a legközelebbi részben, hanem majd az utána következőben vagy a negyedik-filmben térünk vissza az Alien-franchise-hoz. Az egész értelme az, hogy megmagyarázza magát az Alien-sorozatot, illetve azt, miért és miként hozták létre az Alieneket. Az én értelmezésemben ezek a lények mindig egyfajta biológiai fegyverek voltak, és egyben úgy tekintek az általam csak Croissant-nak nevezett eredeti hajóra, mint valamilyen harci gépre, amely ezeket a biomechanoid lényeket tartalmazza.

A 77 éves rendező 2017-ben kívánja bemutatni a Promerheus 2-t. Addig viszont érkezik a Mentőexpedíció (hazánkban jövő héten), amit a torontói filmfesztiválon mutattak be először, s a kritikusok eléggé kedvelték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik