Kultúra

Premier, csak nálunk: új bombasláger a KDNP-dal szerzőjétől

Apa Zenél megint! Tudják, ő az, aki írta a népszerű, de kissé trágár KDNP-dalt, majd a nem trágár KDNP-számot, azután pedig a Hello Mr. Foreigner! című dallal a menekültellenes plakátokra is reagált, és először lapunknak nyilatkozott titokban.

És most ismét bombaslágert alkotott.

Idézünk: „A pénztárcámban túl sok pénz van, így nyomja a seggem ülve” – igen, a dal az úgynevezett „túlzott jólétben tengődőkről” szól, akik súlyos gondok közt kell, hogy éljenek; olyan nehézségekkel küzdve nap mint nap, amelyeket az angolok egyszerűen first world problem-nek mondanak (tudják, például amikor ráömlik a starbucksos  tökös-mákos jegeskávé az Audi bőrülésére).

Apa Zenél, aki magát csak a közéleti és társadalomkritikus témák Kis Grófojának aposztrofálja, a 24.hu-nak elmondta: „Az új dallal érzelmes és kritikus húrokat próbáltam megpengetni, mégpedig zongorán, amit abból a pénzből vettem, amit a kedves hallgatóság volt kedves összenézni nekem a youtube csatornámon. A nótában azt szerettem volna megmutatni, hogy a jólét nem minden, annak is van rengeteg árnyoldala, és a látszólag gondtalan embereknek is van okuk a panaszra. Én az ő nevükben, ő értük próbáltam e problémának hangot adni lírai formában, és egyben üzenni mindannyiuknak: kapjátok be, és kapjatok észhez, b*meg!”

A távlati tervekről szólva Apa Zenél elmondta: még nem tudja, pontosan kik lesznek a következő dalának célkeresztjében, de a PUÁ-kra nagyon ráférne a megmondás. De nem is húzzuk tovább az időt, jöjjön a dal!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik