Kultúra

Matt Damon a botanikus tudományával henceg a Mentőexpedíció új klipjében

Nincs megállás Ridley Scott sci-fijének reklámozásában, ezért az aktuális filmrészletben a túléléséhez szükséges teendőket ismerteti velünk a főhős.

Még mindig sorra jelennek meg a The Martian, avagy dilettáns magyar címén a Mentőexpedíció promóvideói, melyek sorát legutóbb a mellékszereplőként a Petőfi hidat is felvonultató klip bővítette. Az ehhez hasonlóan immáron a kész filmből kiragadott aktuális részletben a Matt Damon alakította Mark Watney épp azt ecseteli a videó naplójának, hogy az elkövetkezendőkben miként is tudna burgonya elültetésével elegendő táplálékot termelni a Marson, ahol egyébként marhára semmi sem nő. Miután a karakter nemcsak technikus, de a mozifilm alapjául szolgáló Andy Weir-féle A marsi című regényben botanikus is, így mondhatni mákja van (ezért vág fel a kamerának zsenialitásával), hiszen később valóban kieszel egy elsőre képtelenségnek tűnő, ámde tudományosan megalapozott tervet a növények elültetésére és felnevelésére. Az pedig már csak hab a tortán, hogy miközben mindezt előadja nekünk lazán rágcsál valamit, holott tudjuk, hogy nincs éppen eleresztve élelem tekintetében.

A Mentőexpedíciót nemrégiben a Torontói Filmfesztiválon már bemutatták és az első kritikák határozottan jókat írtak róla, ezáltal még inkább várós a hazánkba ráadásul az amerikai premier előtt egy nappal: október 1-én érkező sci-fi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik