Kultúra

A technika lesz Cartmenék ellensége a legújabb South Park évadban

A szókimondásáról és társadalomkritikájáról ismert széria 19. szezonja ma debütál az USÁ-ban, Trey Parker pedig beszélt az egész évadot körbefonó történetszálról.

A South Park olyan értelemben nem tartozik a klasszikus sorozatok közé, hogy már hónapokkal a szezonkezdet előtt kész van  minden epizód forgatókönyve, snittlistája és pontos ütemezése, hiszen a széria készítői, Trey Parker és Matt Stone arra törekednek, hogy, hogy minél frissebb legyen a széria, minél aktuálisabb és minél hamarabb reflektáljon valamilyen társadalmi jelenségre, vagy történésre. Ennél fogva a csütörtökönként érkező részek renderelése közvetlenül az epizódok előtt, műsorba kerülés előtt pár órával történik.

A South Park egyik atyja/kiagyalója/készítője/írója/szinkronhangja az Entertainment Weekly-nek adott interjújában kifejtette, az aktuális részek kitalálása mindig az epizódot megelőző pénteken kezdődik, ekkor hozza a friss ötleteit az írógárda, s a hétvége során ezekből készül el az új rész szkriptje. A szezonnak ettől függetlenül lesz egy rendező elve, ami minden epizódot érint majd valamiképpen – ez pedig a technika. Egyes részekben feltűnik majd az Uber, a Szilikon-völgy, avagy egy Oculus Rift, amelyekkel Cartmenék folyamatos összetűzésbe kerülnek. A South Park 19 évada ma, vagyis szeptember 17-én rajtol az amerikai Comedy Centralon, s ebben az évben 10 részre számíthatunk. Az első epizódhoz érkezett egyébként két rövid kedvcsináló is:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik