Kultúra

A Disney feltámasztja Mary Poppinst

Miki egérék leporolják a Julie Andrews címszereplésével készült halhatatlan klasszikust és már az is megvan, hogy ki írja és rendezi a musical folytatását.

Íme, itt van a Walt Disney legújabb hajmeresztő húzása, amelyet akárcsak a lehetséges élőszereplős feldolgozások bejelentéseinek csúcsra járatását, komolyan gondolnak. A stúdiónál ezúttal a Robert Stevenson rendezte 1964-es Mary Poppins továbbgondolását eszelték ki, amelyhez már meg is van az emberük, az Oscarra is jelölt Rob Marshall személyében. Az Entertainment Wekly értesülései szerint a Julie Andrews főszereplésével készült, öt Oscart nyert klasszikust az annak cselekményétől számított 20 évvel távolabbi jövőben tervezik folytatni és a történet alapszituációja az lesz, hogy Poppins kisasszony váratlanul újra felbukkan a Banks család életében.

A Disney égisze alatt már több produkciót, így A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizekent és a tavalyi Vadregényt is levezénylő Marshall és a projekten dolgozó kollégái állítólag az alapfilm készítőihez hűen a Mary Poppins regényciklust jegyző P.L. Travers műveit fogják alapul venni a sztori kidolgozásánál. A forgatókönyvet a rendezővel közösen a Vadregény szkriptjét is jegyző John DeLuca és Mark Platt írják, illetve már azt is tudni, hogy az ugyancsak musicalnek készülő Mary Poppins 2 zenéjét az ötszörös Oscar-jelölt Marc Shaiman és a háromszoros Emmy-jelölt Scott Wittman fogják kotyvasztani.

Forrás: Entertainment Weekly via Empire

Ajánlott videó

Olvasói sztorik