Kultúra

A Mentőexpedíció újabb klipjében a Petőfi hídnak is jut egy kisebb szerep

A magyarul csúnyán félrekeresztelt űrhajósmentő sci-fiben a NASA-elnökén élcelődnek, de a háttérre sem árt figyelni.

Mint emlékezetes, Ridley Scott októberben érkező legújabb filmjének forgatásait tavaly ilyenkor kezdték hazánkban, a legtöbb jelenetet az Origo Filmstúdióban rögzítették, míg azokat, amely a NASA központjában játszódik, a Fővám téri Bálnában vették fel. A legújabb filmklipben is ezt látjuk, s ugyan a Petőfi hídon nem hajt át a 4-6 villamos, de egy szokványos dunai sétahajó a vízen viszont elhalad. A rövid jelenetben Donald Glover látható, ahogy a Jeff Daniels által alakított NASA-igazgatónak magyarázza, Mark Watney asztronauta (Matt Damon) életét miként menthetné meg az Ares 3 misszió.

Fakadóan abból, hogy a Mentőexpedíció hivatalosan október 2-án kerül a mozikba, a FOX beleerősített a kedvcsinálók gyártásába. Korábban érkeztek már látványos tévészpotok, de olyan vírusvideók is amelyek valójában nem a filmből vett jeleneteket, hanem a produkcióhoz külön forgatott jópofaságokat tartalmaznak. Ilyen volt még a kezdet kezdetén az első előzetes előtt megjelent űrbéli videóüzenet, majd később az űrhajós csapatot bemutató videó, illetve legutóbb egy az asztronauta-tréninges klip.

A Mentőexpedíciót – amely Andy Weir A marsi című regényéből készült – egyébként a most zajló Torontói Filmfesztiválon már bemutatták, s az eddigi kritikák nagyon jókat írtak róla, így még inkább várjuk a hozzánk az amerikai premier előtt, október 1-én érkező filmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik