Kultúra

Ezt a kiborító részletet biztos nem tudtad a Harry Potterről

J. K. Rowling már megint talált rá módot, hogy a rajongók telenyüffögjék a Twittert.

Rowling bármit posztol, azon mindig egy kicsit felrobban a Twitter, most is ez történt. Egy rajongó arra az apró részletre hívta fel a figyelmet, amit egy triviában olvasott, hogy Voldemort nevének végén néma a T. A szerző – kiemelve, hogy rajta kívül valószínűleg senki nem ejti így a nevet – megerősítette a hírt. És itt kezdődött a hisztiroham a Twitteren.

rowling_voldi_tweet

Pár éve, már jócskán túl a gyerekkoron magam is beadtam a derekam, és elkezdtem olvasni a könyveket, és nagyjából az első kötet huszadik oldalánál kezdtem el gondolatban szívlapáttal ütni kamaszkori önmagam, amiért önként kizártam magam ebből a briliáns és értékrend-formáló élményből, amelyen minden gyereknek át kellene esnie. Így aztán nyilvánvaló, hogy én leszek az utolsó ember, aki negatívan minősíti a Harry Potter-rajongók viselkedését – de amit a Voldemortgate-ügyben leművelnek a Twitteren, az tényleg kabaré.

Olyan tweeteket olvashatunk, mint például „JK Rowling szerint a Voldemortban néma a T. Le kell ülnöm.”, vagy „Van elég bajom, amivel foglalkoznom kell anélkül is, hogy JK Rowling szerint rosszul ejtem ki Voldemort nevét.”, esetleg „Én biztosan T-vel fogom ejteni Voldemort nevét, mert nem francia, és nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy néma a T”. Dráma! Azért egyesek megőrizték a humorérzéküket, az egyik felhasználó egészen behelyezte az infót a karakter világába. Azt írja: „Elképzelem, hogy Voldemort, mint egy hülye hipszter, folyton azon hisztizik, hogy a T néma, és kiborul, amikor valaki rosszul ejti a nevét.” Jogos, Voldemort igazi hisztérika, ami a nevét és származását illeti. A legviccesebb aspektus azonban mégsem ez, hanem az az aprócska tény, hogy valójában tök mindegy a helyes kiejtés – lévén a mágus neve tabu, amit egyébként sem szabad kiejteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik