Kultúra

Új generációs zombikat is láthatunk majd a The Walking Dead 6. évadában

Szintet lép az AMC sikerszériája, és az új szezonban immáron nemcsak profin sminkelt statiszták fognak hörögve vánszorogni és a főszereplők életére törni.

A fontos szereplők közül egy-egy rendszeres elvesztése mellett akad még egy sajátos jellemzője az AMC 2010. óta futó akció- és drámasorozatának: nevezetesen, hogy a készítők elképesztően jó sminkekkel teremtik meg az élőholtak végeláthatatlan seregét. A televíziós produkciók közül ebből a szempontból kimagasló, sőt: a versenyt jó néhány mozifilmmel is felvevő széria azonban nem áll meg ennyinél és amellett, hogy minden évadban újabb és újabb dizájnú zombikat vetnek be, a közelgő hatodik szezonban tovább emelik a tétet és immáron CGI-zombikat is alkalmazni fognak. Erről a The Walking Dead egyik producere, Greg Nicotero mesélt a The Hollywood Reporternek adott interjúban.

Snájdig zombicsapat a The Walking Dead egyik epizódjából. Fotó: AMC Studios
Snájdig zombicsapat a The Walking Dead egyik epizódjából. Fotó: AMC Studios

A jövőben csinálni fogunk egy pár olyan dolgot, amit korábban nem próbáltunk, és ezek főként a zombik digitális kidolgozását és szaporítását jelentik. Eddig is minden évadban finomítottuk a megjelenésüket annak megfelelően, hogy az idő előrehaladtával egyre leépültebb és rémesebb külsővel rendelkezzenek, de többé már nemcsak prosztetikus elemeket és végtagokat fogunk használni. Mindazonáltal azt az elvet továbbra is szem előtt tartjuk majd, hogy az élőhalottak nem lehetnek sétáló csontvázak. Ha minimálisan is, de rendelkezniük kell izomzattal, máskülönben nem lenne, ami motiválná a mozgásukat.

A CGI-élőhalottakkal feltehetően már a The Walking Dead hatodik szezonjának első epizódjában is találkozhatunk majd, hiszen ugyancsak a Nicoterónak hála korábban már megtudhattuk, hogy az október 11-én érkező évadpremierben a sorozat történetét tekintve rekordszámú zombival kell majd megküzdenie Rick Grimes csapatának.

Forrás: TheHollywoodReporter via Slashfilm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik