Kultúra

Brutálisan kezdi az új évadot az RTL

Nagykorú lett az RTL Klub, és 18. Születésnapját azzal ünnepli, hogy szolidan letarolja a kereskedelmi tévés piacot.

Éppen tizennyolc évvel ezelőtt indult el az RTL csoport hazai műsorszórása az RTL Klubbal. Tekintsünk most el attól a döbbenetes ténytől, hogy ez is bizonyítja, mennyire öregek vagyunk, és fókuszáljunk arra, amit az ünnepelt kínál: a csatorna ígérete szerint rekordszámú saját gyártású műsor érkezik ebben a szezonban.

Az évad már tart, Sebestyén Balázs vetélkedője, az 1 perc és nyersz! már a héten műsorra került, de nem ez lesz a csatorna egyetlen őszi dobása: holnap, azaz szeptember 5-én egy rendhagyó különkiadással újra képernyőre kerül a Gálvölgyi Show is, és még ugyanezen az estén elindul Istenes Bence csajozós show-műsora is Vigyél el! címmel. Októberben kezdődik az új évad A Konyhafőnökből, amiből készül egy szpinoffszéria is gyerekversenyzőkkel. Jövő kedden, szeptember 8-án kezdődik Papp Gergő új műsora: a Pimaszúr átcuccol első adásában Gergő és neje Nagy Feróhoz költözik be.

Forrás: RTL Klub
Forrás: RTL Klub

A szülinapi RTL-műsoroknak egyébként alighanem Sebestyén Balázs örül legjobban, ő ugyanis nagyjából az RTL összes létező csapjából folyik majd: az 1 perc és nyersz után szeptember 12-én még egy show-ja indul: a Gyertek át szombat este celebekkel telezsúfolt late night show és vetélkedő lesz, de a tehetségkutató-fanok sem ússzák meg, a szintén ősszel startoló Hungary’s Got Talentnek is Balázs lesz az egyik házigazdája – a másik meg Dombóvári István. A zsűriben Horgas Eszter, Kovács Patrícia, Csuja Imre és Linczényi Márkó ül majd. Zenei vonalon szeptember 14-én érkezik még a Partyzánok című zenei reality is, ami nagyjából a Vacsoracsata formátumát ülteti át bulikörnyezetbe. Ugyanezen a napon fajsúlyosabb tartalom is érkezik: ekkor tér vissza új évadával a Magyarul Balóval is az RTL II-re.

A csatorna a szórakoztatás mellett egyéb formátumokkal is kísérletezik: Lilu egy szétszakadt családokat újra összehozó sorozattal érkezik Keresem a családom címmel, és új saját gyártású sorozat is érkezik, mindjárt kettő. A Stohl András, Gubás Gabi, Scherer Péter, Balsai Móni, Lengyel Tamás és Földes Eszter főszereplésével készülő Válótársak című dramedy novemberben indul, de egy szitkomot is kap a közönség butiquehotel.hu címen Gesztesi Máté, Fekete Réka, Hernádi Judit, Marjai Virág, Madár Tamás, Ódor Zsófi és Székhelyi József szereplésével.

Visszatér a Showder Klub és a Heti Hetes is, mi több, a hír- és szórakoztató műsorok mellett a csatorna a sportvonalra is ráfordul: az UEFA Európa Liga eseményeit összefoglaló stúdióműsor mellett a 2015-2016-os évadban összesen a liga 14 meccsét és a döntőt is élőben sugározza majd az RTLII.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik