Kultúra

A Magyar Szigeten fellépett, a zsinagógában nem énekelhet

petrás mária (Array)
petrás mária (Array)

A Prima Primissima-díjas Petrás Mária a Muzsikás együttessel lépett volna fel, de miután kiderült, hogy a Magyar Szigeten is így tesz, a Zsidó Kulturális Fesztivál lemondott a meghívásáról.

Petrás Mária nem léphet fel a Zsidó Kulturális Fesztiválon, miután a szervezők tudomására jutott, hogy az énekes szélsőjobboldali rendezvényeknek is rendszeres vendége, írja a Népszabadság. Petrást ugyan külön nem hívták meg a fesztiválra, a Muzsikás együttes vendége lett volna, egészen addig, amíg a Népszava egyik olvasója a lapnak meg nem írta, az egyébként Prima Primissima-díjas énekes rendszeresen fellép a Magyar Szigeten és az ifj. Hegedűs Lóránt-féle Hazatérés Templomában is, ahol korábban már Horthy-szobrot is avattak.

 MTI / Komka Péter

A Zsidó Hitközség ezek után lépett, vasárnap azt közölték: mivel az énekesnő aránylag rendszeres fellépője szélsőjobbos rendezvényeknek, lemondják a fellépését. Véleményük szerint Petrás is belátta, ha ezek a tények ilyen erős érzelmeket váltanak ki, akkor nem lép fel a zsinagógában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik