Kultúra

Ha az ég leszakad, akkor is lesz István, a király

Az ősbemutató helyszínén játsszák ezen a héten a rockoperát. A fotóspróbát elmosta a felhőszakadás, de az előadásokat csak nagyon indokolt esetben fújják le.

Hacsak nem lesz szélsőséges vihar, mindenképp megtartják kedden és szerdán este az István, a király előadását a városligeti Királydombon – írja a HVG.hu.

Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját 1983-ban itt mutatták be legelőször. Most Novák Péter rendezésében láthatják, a régi szereplők közül Varga Miklós, Deák Bill Gyula és Nagy Feró tér vissza, mellettük Feke Pál, Keresztes Ildikó és Radics Gigi is a színpadra lép.

Hétfőn fotóspróbát tartottak volna, ezt azonban elmosta a fővárosra lecsapó felhőszakadás. A Királydomb alján vízben álltak az öltözők és a gépkocsik, a stáb egész éjjel azon dolgozott, hogy a mai előadásra helyrehozzák a helyszínt.

„Mindenképp megtartjuk az előadást, a szabadtéri rendezvények látogatói tisztában vannak azzal, hogy ha esik, ha fúj, nem maradhatnak el a meghirdetett programok” – mondta a portál kérdésére Rosta Mária producer. A jegyvásárlási oldalakon feltüntették, hogy nincs esőnap, bár előfordulhat olyan extrém helyzet, hogy le kell mondani az előadást. A Királydomb előtt kialakított nézőtéren négyezer ülőhely van, ide minden jegy elkelt, még ugyanennyi állóhelyről lehet nézni az előadást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik