Kultúra

Pussy Riot: Az sem kizárt, hogy tényleg mi vagyunk az ördögök

Pussy Riot (Array)
Pussy Riot (Array)

Exkluzív interjúban beszélt a Putyin-gyűlölő orosz punkbanda arról, ki az igazi ördög, hogy szívatták őket a börtönben és milyen volt Kevin Spacey sorozatában szerepelni.

Putyin vetkőzzön pucérra, ez az, amit mindenképp elérne a Pussy Riot, legalábbis ez is kiderült a Marie-Claire-nek adott exkluzív interjújukból. Marija Aljohina, Nagyezsda Tolokonnyikova, valamint utóbbi férje Pjotr Verzilov a szigetes beszélgetés után mondták el például, hogy Putyinnak nem kéne megállnia a félmeztelen lovaglásnál, legyen teljesen pucér. Tolokonnyikova hozzá is tette, a Szabadságot a mellbimbóknak! mozgalmat is támogatják amúgy.

“Az sem kizárt, hogy tényleg mi vagyunk az ördögök” – mondta Aljohina a lapnak arra, hogy az orosz ortodox egyház szerint ördögi dolgokat művel a Pussy Riot. Hozzátette, Putyin csak egy rendőr, aki elnöki hatalmat kapott, nem is maga az ördög.

 

Meséltek arról, mennyire látszott, hogy a templombeli performanszuk után előre eldöntött volt a büntetésük. A börtönben egy ügyetlen lánynak a kiszabott feladatot nem sikerült elvégeznie, ezért meztelenül kellett varrnia tovább, ez volt a legnyomasztóbb élményük. Ráadásul a sajtóérdeklődés miatt nem bánthatták őket, ehelyett a többiektől vonták meg a kedvezményeket és ezt rájuk kente a börtön vezetősége.

Szó esett Madonnáról, az antikapitalizmus és a pénz viszonyáról, Kevin Spacey sorozatáról és Donald Trumpról is, na meg arról, hogy szerintük mindenki Pussy Riot-tag, aki orosz politikus és független Vlagyimir Putyintól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik