Kultúra

A Pussy Riottal is lehet majd beszélgetni a Szigeten

pussy riot 2 (Array)
pussy riot 2 (Array)

Nem fognak koncertezni, csak egy színpadi beszélgetésen vesznek részt, gázsijukat egy emberi jogi szervezetnek ajánlották fel.

Interaktív színpadi beszélgetésen vesz részt a Putyin-ellenes performanszairól ismert Pussy Riot két frontembere, Nagyezsda Tolokonnyikova és Marija Aljohina pénteken a Sziget fesztiválon. A Sziget hétfői közleménye szerint Nádja és Mása a nagy-britanniai Glastonbury fesztiválon aratott sikerükön felbuzdulva jelentkeztek a budapesti fesztiválnál, hogy a külföldön Island of Freedom néven hirdetett Szigeten szívesen tartanának interaktív beszélgetést.

 

A Pussy Riot tagjai a Szigettől kapott gázsijukat az általuk támogatott emberijogi szervezetnek ajánlják fel. A punk-aktivista együttest 2011 szeptemberében, Vlagyimir Putyin újraválasztásának estéjén alapította néhány orosz lány, élükön Tolokonnyikovával és Aljohinával. Putyin-ellenes performanszaik, kirakatperük, bebörtönzésük és munkatábori meghurcolásuk miatt váltak világszerte ismertté. Szabadságukat nemzetközi nyomás hatására kapták vissza, amiben mások mellett Madonna, a Red Hot Chili Peppers és a Franz Ferdinand is aktívan közreműködött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik