Kultúra

Indul a fesztivál, keresik az ország legjobb utcazenészét

utcazene (Array)
utcazene (Array)

Négy napon keresztül Veszprém az utcazene fővárosa, a fesztivál kezdetével indul a szavazás is, és a végén kiderül, ki lesz idén az ország legjobbja.

4 nap, 7 helyszín, 140 koncert. Német, francia, angol, szlovén, olasz, kanadai, izraeli, svájci, brazil, koreai, magyar zenék és zenészek pszichedelikus swing, arab reggae, balkáni jazz, rhythm’n’blues, rocksteady, bebop, gypsy swing, hip-hop blues, old school rock’n’roll, rockabilly swing, beatbox blues, afro-soul-latin-jazz-dance, koreai beatbox stílusokban. Röviden és tömören összefoglalva ezt kínáljuk az idei Utcazenén.

A fesztivál ideje alatt a délutánonként fellépő és versengő 20 utcazenész mellett esténként olyan nemzetközi előadók lépnek színpadra, akik ugyan utcazenészként kezdték, mostanra Európa-szerte ismert előadókká váltak. Idén itt lesz egy kiváló beatbox-blues formáció, a Londonban élő Heymoonshaker vagy a hip-hop bluesban utazó Scarecrow és persze sokan mások is. A hazai felhozatalt erősíti Fábián Juli – természetesen Zoohackerrel, a tipikus gimnáziumi zenekarként alakult Esti Kornél, a Margit-szigeti szerelmek, séták, bulik emlékéhez kötődő Margaret Island, a Mary Popkidsből ismert Kama, vagy a korlátok és megkötések nélküli, az improvizáció és egymásra hangolódás jegyében született Random Trip.

A legjobbakat 1 000 000 Ft összdíjazásban részesítik, 500 000 Ft sorsáról szakmai zsűri dönt, 500 000 Ft-ról pedig – az OTP Bank jóvoltából – a fesztivál közönsége szavazhat. Szavazni ezen az oldalon lehet július 22. 16:00 órától – 2015. július 25. 19:30 óráig. Egy szavazó több szavazatot is leadhat, de minden fellépőre csak egy érvényes leadott szavazata lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik