Kultúra

Eladó Leonardo da Vinci toszkán villája

da vinci villa 1 (Array)
da vinci villa 1 (Array)

Ráadásul egész jó áron. Mármint ahhoz képest.

A reneszánsz polihisztor, Leonardo da Vinci nem csak élt abban a Livorno mellett, a tengerparton épült villában, amit megvételre kínál a Lionard ingatlanügynökség, de a kertet, és az épületet körülvevő falait ő maga tervezte. Ha figyelembe vesszük, hogy az itáliai mester munkái milyen horribilis összegekért szoktak gazdát cserélni, a 15 millió dolláros (4,2 milliárd forint) vételár tulajdonképpen egészen méltányos – írja a CNBC.

 Fotó: lionard.com

Tavaly egy magángyűjtő például ennek az ötszörösét, 75 millió dollárt fizetett Leonardo egyik Krisztust ábrázoló, „Salvator Mundi” című, 66×45 centiméteres képéért. George Clooney pedig nyolcszoros áron, 100 millióért árulja hasonló adottságokkal rendelkező toszkán villáját, ahonnan a paparazzik üldözték el. Mindezt figyelembe véve a da Vinci villa kifejezetten olcsónak tűnik.

Az háznak egyébként négy szintje plusz alagsora van, öt hálószobája mindegyikéhez saját fürdő tartozik, belső területe 773 négyzetméter. Ehhez jön 2390 négyzetméternyi kert és terasz, és persze a lenyűgöző tengeri panoráma.

 Fotó: lionard.com

Maga az épület az 1400-as években erődnek épült. Leonardo az 1500-as évek elején költözött be, amikor hadmérnökként dolgozott. Később, a XIX. század elején egy másik történelmi személyiség, Elisa Bonaparte, Napoleon húga élt a falai között. További fotókat a Lionard honlapján, IDE kattintva talál. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik