Kultúra

Meghalt Josh Ozersky

Josh Ozersky (Array)
Josh Ozersky (Array)

Idáig tisztázatlan körülmények között elhunyt Josh Ozersky, díjnyertes amerikai ételkritikus, aki egész pályafutása során hirdette a húsok iránti rajongását.

A 47 éves Ozersky holttestét hétfőn találták meg a chicagói Conrad Hotel egyik szobájában. Az ételkritikus a gasztronómiai Oscar-díjként emlegetett James Beard-díj átadása miatt tartózkodott a városban. A Cook megyei rendőrségi orvos hivatala szerint a boncolást már kedden elvégezték, de további vizsgálatokra van szükség a halál pontos okának és körülményeinek megállapításához.

Ozersky egyebek közt az Esquire, a Time és a Wall Street Journal hasábjain, valamint az ozersky.tv című internetes oldalon számolt be húsban bővelkedő gasztronómiai élményeiről. Legutóbbi könyve The Hamburger: A History (A hamburger: egy történelem) címmel jelent meg.

Az ételkritikus éveken át élt New Yorkban, ahol tavaly októberben rendezte meg tizedszerre a Meatopia elnevezésű szabadtéri gasztrofesztivált.

Ozersky 2008-ban nyert James Beard-díjat a New York magazin Grub Street nevű blogjának alapító-szerkesztőjeként végzett munkája elismeréseként – idézte fel honlapján a James Beard Alapítvány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik