Kultúra

Sting: Nem marad túl sok pénz utánam

A 62 esztendős Sting kijelentette, hogy nem hagy vagyont hat gyermekére, amije van, azt feléli, az utódainak pedig meg kell dolgozniuk a saját jövőjükért.

A világ egyik legsikeresebb rockzenésze, akinek jelenleg 180 millió font a becsült vagyona, a Daily Mail című brit napilap vasárnapi számában beszélt arról, hogy két házasságából született, 18 és 37 év közötti három fiának és három lányának maguknak kell kitaposniuk az utat, hogy megéljenek.

“Megmondtam nekik, hogy nem marad túl sok pénz utánam, mert elköltjük. Egy csomó kötelezettséget vállaltunk. Ami befolyik, azt el is költjük, és nem sok marad” – mesélte el őszintén a lapnak. Hozzátette, hogy egyébként sem akarja őket “vagyonkezelő alapokhoz kötni”.

Dolgozniuk kell – mondta gyerekeiről, de azt is megjegyezte, hogy ennek ők is tudatában vannak, és nagyon ritkán kérnek tőle bármit, amit ő nagyra értékel. Persze, ha bajba kerülnének, akkor segítene rajtuk, de eddig még nem került sor ilyesmire. “Olyan a munkamoráljuk, hogy a saját erejükből akarják vinni valamire” – fűzte hozzá.

Sting szegény munkáscsaládból származik, anyja fodrász, apja pedig tejesember volt. Az interjúban 27 évvel a halála után is megindultan emlékezett meg apjáról.

A Police együttes egykori frontembere már nemcsak apa, hanem nagyapa is. Hét háza van Nagy-Britanniában, Olaszországban és az Egyesült Államokban, több mint százmillió lemezét vették meg, de ma is mintegy száz embert tart el, fizeti mások mellett az együttesét, a személyzetét, az ügyvédeket.

Sting kitért az októberben a Broadwayn debütáló The Last Ship című zenés darabjára is, amelyben apjával való, nem felhőtlen viszonyát elevenítette fel. Mint mondta, örülne, ha majd Londonban is műsorra tűznék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik