Kultúra

Depardieu: a magyar nők szépek, az éttermek rosszak

A Szegeden operaelőadásban vendégszereplő francia filmes legenda szerint Magyarországon a magyar nők szépek, és néha beszélgetésre sincs szükség velük – derül ki a Blikk interjújából.

„A magyar konyha nagyon egyszerű. Nem igazán találok jó éttermet, még a Nobu (Andy Vajna érdekeltségébe tartozó fúziós ázsiai étterem – a szerk.) se elég jó. De emlékszem, hogy amikor Szilvásváradon voltunk, a vidéki szakács sokkal jobb volt, mint a városi. A városiak próbálkoznak, de valahogy nem elég jók. Volt egy lehetőségem, hogy nyissak egy éttermet, de túl sok lett volna vele a munka – mondta a Blikknek Gerard Depardieu.

Míg az éttermekkel nem is elégedett a magyar embereket nagyon szereti, és vélhetően elsősorban a nőkre gondol. „A nők gyönyörűek, de hát ugye nem beszélek magyarul… Persze néha nem is kell beszélnünk…” – mondta a talányosan francia sztár, aki a befejezést már az olvasókra bízta.

A Színész azt is kifejtette, hogy Szegeden Napoleont játssza a Szegedi Szabadtéri Játékok Háry János című operaprodukciójában. A színész szerint nagyon szereti Kodály Zoltán fantáziáját. Szerinte ez erőt ad a magyaroknak, hogy magabiztosnak érezzék magukat. És akkor is ha tündérmesében élnek, az jó, mert muszáj tündérmesében élni azért, hogy az később valósággá váljon. „Ezt tudja Háry. Napóleon karaktere pedig egy karikatúra, olyan mint Obelix. Nagyon nevetséges karakter, de én szeretek ilyen szerepet játszani.”

Gerard egyszerű, mint a faék

A minden tekintetben nagy formátumú francia színész nem a patikamérlegen méricskélt véleményalkotásáról híres – ami a szívén, az a száján:

„A főzés nem bonyolult dolog. Mindenkinek van ízlése, még akkor is ha nem tud róla. Még ha lövésed sincs a főzésről, is el tudod dönteni, hogy valami finom vagy nem.”

„Sosem szeretem az éppen játszott karaktereimet. Általában később szeretem meg őket.”

„Soha nem engedném meg magamnak, hogy leüssek egy újságírót”

„A filmiparban a nagy pénzek mindig a tévében és az amerikai filmek hülyeségében összpontosulnak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik