Kultúra

Kerényinek ajánlja új rendezését Alföldi

Július 12-én mutatják be az Átrium Film-Színházban Az Őrült Nők Ketrecét – írja a fidelio.hu.

A kulturális portál emlékeztet rá, hogy a mulatót működtető meleg pár történetéről Alföldi Róbert az előadás olvasópróbáján azt mondta, hogy „a politika lassan a hálószobánkba is befészkeli magát, pedig még a küszöb előtt sem lenne ott a helye”. A rendező kitért azon alkotók felelősségére, akik felemelhetik szavukat a politikai opportunizmus ellen, a normális, élhető világ mellett.

Noha a darab egy zenés vígjáték, amit egy pillanatra sem lehet figyelmen kívül hagyni, de – a rendező szerint – „nem szabad elviccelni”, hiszen azt akarják bemutatni, hogy bárki kerülhet olyan helyzetbe, amikor mások szabnák meg, milyen elvek mentén éljen. Alföldi Róbert az előadást Kerényinek ajánlja. Elismerte: van benne provokációs szándék, de már csak így lehet az ilyen, „az európaiságot teljesen nélkülöző ormótlan kivagyiságra reagálni. Jöjjön el Kerényi Imre, és nézze meg ezt az előadást. Benne lesz mindaz, amit gondolok a mondatairól.” A rendező minél élőbb előadást szeretne. „Ne legyen semmi idegen, steril és hidegen profi. Intenzív és valóságos legyen minden élmény – ezt szeretnénk elérni” – mondta. .

A darab főszerepeit, Az Őrült Nők Ketrece nevű hírhedt mulató tulajdonosait Stohl András és Hevér Gábor alakítják. Fehér Balázs Benő, Józan László, Fehér Tibor, Parti Nóra, Mihályfi Balázs, Hullan Zsuzsa és Nagy Dániel Viktor mellett Csobot Adél is kapott szerepet a produkcióban. Az előadás koreográfusa Gergye Krisztián – írja a fidelio.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik