Kultúra

Súlyos Young állapota, de nem oszlik fel az AC/DC

Megromlott egészségi állapota miatt egyelőre visszavonul a zenéléstől Malcolm Young, az AC/DC szélütésen átesett gitárosa, akiről egy közeli barátja a héten azt nyilatkozta, olyan beteg, hogy többé nem tud koncertezni.

Az ausztrál rockegyüttes egy szerdai Facebook-bejegyzésben tisztázta a banda feloszlásával kapcsolatos pletykákat. A tagok közölték: a 61 éves Young kiesése ellenére “az együttes folytatja a zenélést”.

“Malcolm szeretné megköszönni a banda világszerte élő rajongóinak a töretlen szeretetet és támogatást” – tudatták, ám azt nem árulták el, hogy a gitárosnak mi a baja, illetve leállnak-e a turnézással.

A skót születésű Young 1973-ban alapította az együttest öccsével, Angusszal. A banda 1980-ban megjelent Back in Black című lemeze minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott albuma, amelyből több mint 20 millió példány fogyott csak az Egyesült Államokban. A csapat 2010-ben fejezett be egy húsz hónapos világkörüli turnét, amelyen a 2008-as Black Ice című lemezüket népszerűsítették.

Malcolm egyik közeli barátja, Mark Gable a napokban azt nyilatkozta az ausztrál ABC rádiónak, hogy a gitáros fizikailag nem képes folytatni a koncertezést, és valószínűleg több felvételt sem készít már. “Nemcsak azért, mert nincs jól, hanem azért, mert az állapota súlyos” – jelentette ki a Choirboys frontembere.

A Sydneyben működő Alberts zenecég, amely elindította az AC/DC nemzetközi karrierjét és a banda zenei katalógusát kezeli, nem reagált a  megkeresésre.

A világszerte több mint 200 millió lemezt eladó AC/DC legidősebb tagja a 66 éves Brian Johnson. Cliff William basszusgitáros 64 esztendős, a gitáros Angus Young és a dobos Phil Rudd pedig 59 éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik