Kultúra

Gyermek és ifjúsági néptáncfesztivál Fehérváron

Több kísérőprogram színesíti az amúgy is izgalmasnak ígérkező fesztivált. Az egész napos program ingyenesen látogatható.

A Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza, az Alba Regia Táncegyesület, valamint a Motívum Kulturális Egyesület közösen rendezi meg idén április 13-án, vasárnap a „Húzd keresztül” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivált, melyre 23 csoport jelezte részvételi szándékát.

A fesztiválra közel 600 fő résztvevő érkezik, több csoport a megyehatáron túlról. Ez a létszám a legszebb reményeinket is felülmúlja. Két kategóriában indulnak a csoportok: Az „A” kategóriában a művészeti iskolák csoportjai lépnek fel, a„B”kategóriában a művelődési házakban, óvodákban, tagozat nélküli iskolákban, egyesületi keretek között működő csoportok mutatkoznak be.A szervezők 3 fős szakmai zsűrit kértek fel a csoportok értékelésére,mindhármanelismert koreográfusok, néptáncpedagógusok.Gálber Attila, a pécsi Misina Táncegyüttes művészeti vezetője, Németh Ildikó és Szabó Szilárd pedig a tordasi Pillikék Néptáncegyüttes művészei vezetői. Az együttesek bronz, ezüst és arany fokozatú okleveleket nyerhetnek.

Tervezett program:

08.00-11.00Színpadbejárás, próba

11.00-13.30Megnyitó, néptánccsoportok bemutatkozása I. („B” kategória)

13.30-16.00Ebédszünet, kézműves programok, délelőtti csoportok vezetőinek szakmai tanácskozás a zsűrivel, délutáni csoportoknak színpadbejárás, próba

16.00-18.00Néptánccsoportok bemutatkozása II. („A” kategória)

18.00-19.00Moldvai táncház a Kákics zenekarral, csoportvezetőknek szakmai értékelés

19.00Eredményhirdetés, díjátadás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik