Kultúra

Két magyar film is ott van a brüsszeli fesztiválon

Két magyar film, Bernáth Zsolt Aura című sci-fije és Bodzsár Márk Isteni műszak című rendezése szerepel a kedden kezdődő brüsszeli fantasztikus filmek fesztiválján (Brussels International Fantastic Film Festival).

A Magyar Filmunió tájékoztatása szerint a 32. alkalommal tartandó rangos seregszemlének az európai kulturális élet élvonalbeli központjai között számon tartott brüsszeli Bozar (Palais des Beaux-Arts) ad otthont.

Bernáth Zsolt Aura című legutóbbi rendezése a dunaújvárosi Cruel World Team független filmes csapat munkája. A sci-fi négy tinédzser története: Tokió, Peti, Ádám és Eszter lerobbant autójukban egy puszta közepén ébrednek fel, sötétség veszi őket körül, mintha nem kelt volna fel a Nap. Rövidesen rájönnek, hogy egy hatalmas, sötét “aura” borul rájuk, amely nem engedi át a fényt, és elzárja őket a külvilágtól. Az Aura című film producerei Kis-Szabó Márk és Váczy Károly, operatőre Szentkuti Tamás, a forgatókönyvet Kis-Szabó Márk írta.

Bodzsár Márk első játékfilmje, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült Isteni műszak abszurd humorral meséli el egy fiatal mentőápoló alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottasbizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen. Bodzsár Márk filmje az Unio Film gyártásában készült, producere Bodzsár István, koprodukciós partnere a Sparks, a film operatőre Reich Dániel. A film főszerepeit Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor és Stork Natasa játsszák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik