Kultúra

Vízilabda is lesz a Diákolimpián

Nagy siker övezte az eddigi sorozatokat, így idén tavasszal immár a diákolimpiai rendszerhez csatlakozva rendezik meg a Suli Póló sorozatot.

A városi diáksport életet színesíti a Fehérvár Póló Sportegyesület által életre hívott versenysorozat, amelyet idén tavasszal már Suli Póló Diákolimpiaként szerveznek meg.

Számtalan sportágban vannak hagyományai a Diákolimpiának, amelyhez idén a vízilabda is csatlakozik – mondta el Östör Annamária. A város egészségügyi és sporttanácsnoka mindenkit bíztatott a nevezésre.

Tavaly tavasszal már 250 gyermek vett részt a Suli-Póló versenyeken, köztük 80 olyan fiatal is eljött, akik semmilyen egyesületben nem sportolnak. Éppen az ő elérésük a szervezők legfőbb célja.

Nem kell megriadni semmitől, hiszen nem mélyvízben zajlik a mérkőzés. Minden korosztálynak személyre szabottan körülbelül a mellig ér a víz, tehát nem kell profi úszástudás. Az a legfontosabb számunkra, hogy a gyerekek próbálják ki ezt a sportágat, érezzenek rá a vízben labdázás szépségeire, amely nagyon egyszerű szabályok között zajlik. – ismertette a Fehérvár Póló SE szakosztályvezetője. Mint Horváth István elmondta, személyesen is felkeresik az intézményeket, 20 általános iskolában már edzőikkel jártak is, hogy tájékoztatást adjanak a Suli Pólóról és összegyűjtsék a nevezéseket.

A Suli Póló Diákolimpiára április 10-éig várják a jelentkezéseket, Három korcsoportban, a 2001-2002-es, a 2003-2004-es, valamint a 2005-2006-os születésű tagokból álló csapatokat várják a szervezők. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, az első versenysorozatnál nem is gondolták volna, de lányok is jelentkeztek, így azóta mindegyik korcsoportban fiú- és lánycsapatok is nevezhetnek a játékos versengésre, amelynek célja a vízilabda sportág megismertetése. Horváth István kiemelte: Tavaly év végén már megkerestük az iskolákat, hogy az úszásoktatás legvégén 1-2 órában tarthassunk mi is vízilabdaórát a gyerekeknek. A testnevelő tanárok és a gyermekek is nagyon élvezték, hogy végre nem faltól-falig kell úszni, hanem már lehetett labdázni is. Sokat köszönhetünk a lelkes testnevelőknek is, akik a hétvégi időpont ellenére is elhozzák tanítványaikat a vízilabda versenyekre.

A Suli Póló Diákolimpia versenyekre szombat délutánonként kerül majd sor a Csitáry G. Emil Uszodában, ahová a szurkolókat is szeretettel várják a 14 órától kezdődő mérkőzéseken. A dobogón végző gyermekek érmeket kapnak, az első helyezett csapat emellett egy vízilabda alakú csoki tortát, illetve Suli Póló Diákolimpia feliratú pólókat is kap ajándékba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik