Kultúra

A meztelenül tüntetők házassági évfordulója

Negyvenöt éve kötötte össze életét John Lennon és Yoko Ono.

1969. március 20-án, azaz pontosan 45 éve házasodott össze John Lennon és Yoko Ono. A világ talán legnagyobb hatású zenésze, szövegírója és a japán művész élete innentől tökéletesen egybeforrt: együtt tüntettek a békéért; együtt alkottak, született közös daluk, zenekaruk és albumuk. Ja, és egy gyermekük is: Sean Lennon. John és Yoko szerelmét egy Beatles-dal is megörökíti.

A legenda szerint 1966 novemberében találkoztak először (egy másik verzió 1965-öt, és más körülményeket említ), amikor Yoko kiállítást rendezett Londonban, és az Indica galériába betévedt John Lennon is. Ono nem ismerte fel a világsztárt, akinek megtetszettek az alkotásai, és maga Ono is.

Sokan Yokót vádolják azzal, hogy végül miatta bomlott fel a Beatles, valójában a liverpooli zsenik már menedzserük, Brian Epstein 1967-es halála után eltávolodtak egymástól.

A meztelenül tüntető párnak köszönhetjük a vietnami háború elleni tiltakozás és a békemozgalom egyik legcsodálatosabb termékét, Give Peace a Chance című dalt.

Ha Lennont nem lövi le 1980. december 8-án egy Mark Chapman nevű idióta, Yoko és John balladája talán még ma is újabb sorokkal bővülhetne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik