Kultúra

Weisz Fanni Szegeden

A halláskárosultak világáról tart előadást Makón és Szegeden asiket szépségkirálynő.

Kedden, március 18-án Csongrád megyei általános iskolákba látogat Weisz Fanni, a siket szépségkirálynő. A Makón és Szegeden tartandó előadásával összesen 300 diák figyelmét fogja irányítani a halláskárosultak nehézségeire és arra, hogy a hallók miként lehetnek a siketek segítségére. Makón esélyegyenlőségi foglalkozások szervezésével készülnek a fogadására a gyerekek.

Weisz Fanni a Maros parti városban Esélyegyenlőségi napon vesz részt, amelyet a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezett. Itt március 10 és 18 között több alkalommal is szó esik egészségkárosodással, fogyatékossággal élők problémáiról.

Olyan foglalkozásokat szerveztek az intézmény Bartók épületének pedagógusai, amelyek segítenek megismerni a siketek, mozgáskorlátozottak, vakok mindennapjait. A gyerekek kipróbálhatják a szájjal, lábbal festést, vagy azt, hogyan lehet színkottával zenélni. Kerekesszékkel megoldandó feladatok is lesznek, mint például a közlekedés épületen belül, vagy boldogulás olyan hétköznapi élethelyzetekben, mint például egy asztal megterítése.

Weisz Fannit erre a napra várják, hogy előadást tartson az ép, egészséges iskolásoknak a siketek életéről. A csend világából a csend hangjáig című előadás során saját példáján keresztül meséli el, mit jelent hallás nélkül születni, és hogy halló édesanyja hogyan tudott megküzdeni a számára ismeretlen akadályokkal.

Aznap délután 14 órától a szegedi Gregor József Általános Iskola tornatermében hasonló programon vesz részt. Az esélyegyenlőségi aktivistát,aki évek óta nagyon sokat tesz az egészség-károsultak elfogadtatásáért itt kétszáz diák várja majd.

Mint ahogy azt a Szeged24 is megírta, a siket szépségkirálynő többször találkozott már szegedi diákokkal. Volt, hogy Budapesten kisérte őket a parlamentben. De a Klúg Péter Általános Iskola diákjai például Törökbálintra kirándultak vele.

Weisz Fanni.

Nagyon fontosnak tartom olyan intézmény segítését, ahol ilyen pozitív hozzáállású a vezetés, és ennyire szem előtt tartja a gyermekek érdekeit. Megpróbálnak megtenni mindent annak érdekében,hogy személyre szabottan fejlesszék a gyermekeket – mondta a siket szépségkirálynő a szegedi iskoláról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik