Kultúra

Íme a leghülyébb könyvcímek

A legszokatlanabb könyvcím 2013 díjat kapta A kislány, akinek cső van az orrában és a kisfiú, akinek kanál van a torkában című könyv a Lipcsei Könyvvásáron.

Volker Strübing, a könyv szerzője csütörtökön vehette át a WasLiestDu? elnevezésű, könyves közösségi oldal felhasználói által első alkalommal kiosztott díjat.

A második helyen a Honnan ismered fel, hogy a macskád a halálodat tervezi?, a harmadikon pedig a Mindent megtehetsz, amiről álmodsz. Csak lehet, hogy túl nehéz lesz című könyv végzett.

A sokat vitatott Vándorszajhák legszebb vándorútjai című kötetet a negyedik helyre sorolták.

A legszokatlanabb könyvcímeket kereső szavazásra 2500 voks érkezett. A díjazottakról a szavazás eredménye és egy szakmai zsűri választása alapján döntöttek.

Nemrég mi is közöltünk összeállítást a 10 leghülyébb könyvcímből, a Kasztrálás – előnyök és hátrányoktól kezdve egészen a Hogyan sz*rjunk az erdőbenig. Egy korábbi gyűjtésünkben pedig még meredekebb címeket válogattunk össze, itt ráadásul feltétel volt, hogy komoly tartalom legyen mögötte. Így születhetett meg például a Hogyan szellentsünk randevún hiánypótló alkotás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik