Kultúra

Deutsch Tamás szónokol Szegeden

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat közös ünnepségén Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő mond majd ünnepi beszédet.

Bár két éve botrányba fulladt Deutsch Tamás szegedi szereplése, a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat ismét az uniós képviselőt hívta a nemzeti ünnep szónokának.

Mint arról a Szeged24 korábban hírt adott, a Csongrád Megyei Közgyűlés a megye díszpolgári címét adományozta Deutsch Tamás európai uniós képviselőnek. Ez ellen már korábban is tiltakoztak az ellenzéki képviselők, főleg, mert Magyar Anna közgyűlési elnök arra hivatkozva, hogy zárt ülésen született a döntés, sem a szavazatok arányát, sem a jelöltek névsorát nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni.

A rendezvény a hagyományoknak megfelelően az idén is Móra Ferenc Múzeum előtti területen lesz. A program délelőtt 10 órakor indul, ekkor koszorúzzák meg az emlékezők a reformkori politikus, miniszter, Klauzál Gábor múzeum melletti szobrát. Itt emlékező beszédet mond Gyimesi László, önkormányzati képviselő. A koszorúzáson közreműködik Takács Éva népdalénekes és a Mórahalmi Fúvószenekar.

A 166 évvel ezelőtt történtekre délután látványos ünnepi műsorral emlékeznek a szervezők. A múzeum előtt 14.30-kor kezdődik a megemlékezés, ahol először Magyar Anna, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke mond köszöntőt, majd Borovics Tamás, Kaszás Attila-díjas színművész valamint a Forgatós Táncegyüttes táncszínházi produkciója idézi meg a forradalmi időket, eseményeket. Az ünnepségen beszédet mond B. Nagy László kormánymegbízott és Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, a rendezvény szónoka pedig Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő lesz.

Deutsch Tamás egyébként néhány évig Hódmezővásárhelyen élt, de ma már ismét Budapest és Brüsszel között ingázik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik