Kultúra

Deutsch Tamás szónokol Szegeden

24.hu
24.hu

2014. 03. 13. 21:11

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat közös ünnepségén Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő mond majd ünnepi beszédet.

Bár két éve botrányba fulladt Deutsch Tamás szegedi szereplése, a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat ismét az uniós képviselőt hívta a nemzeti ünnep szónokának.

Mint arról a Szeged24 korábban hírt adott, a Csongrád Megyei Közgyűlés a megye díszpolgári címét adományozta Deutsch Tamás európai uniós képviselőnek. Ez ellen már korábban is tiltakoztak az ellenzéki képviselők, főleg, mert Magyar Anna közgyűlési elnök arra hivatkozva, hogy zárt ülésen született a döntés, sem a szavazatok arányát, sem a jelöltek névsorát nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni.

A rendezvény a hagyományoknak megfelelően az idén is Móra Ferenc Múzeum előtti területen lesz. A program délelőtt 10 órakor indul, ekkor koszorúzzák meg az emlékezők a reformkori politikus, miniszter, Klauzál Gábor múzeum melletti szobrát. Itt emlékező beszédet mond Gyimesi László, önkormányzati képviselő. A koszorúzáson közreműködik Takács Éva népdalénekes és a Mórahalmi Fúvószenekar.

A 166 évvel ezelőtt történtekre délután látványos ünnepi műsorral emlékeznek a szervezők. A múzeum előtt 14.30-kor kezdődik a megemlékezés, ahol először Magyar Anna, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke mond köszöntőt, majd Borovics Tamás, Kaszás Attila-díjas színművész valamint a Forgatós Táncegyüttes táncszínházi produkciója idézi meg a forradalmi időket, eseményeket. Az ünnepségen beszédet mond B. Nagy László kormánymegbízott és Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, a rendezvény szónoka pedig Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő lesz.

Deutsch Tamás egyébként néhány évig Hódmezővásárhelyen élt, de ma már ismét Budapest és Brüsszel között ingázik.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.