Kultúra

Pénteken megnyílnak a Móra-mesebirodalom kapui

A Móra Ferenc Múzeum új kiállításán az utolsó simításokat végzik a szakemberek, hogy március 7-én, pénteken délután 5 órakor birtokba vehessék a gyermekek a varázslatos tárlatot.

A kis bice-bóca már letelepedett a kemence padkájára a messzelátó mellé, a papírerdő fájának levelei ezerszínbe borultak, Panka elfoglalta helyét kedvenc hintáján, a Vadember pedig lepkehálóval szappanbuborékra vadászik- lassan tehát minden készen áll a gyerekek fogadására a Móra Ferenc Múzeum új mesekiállításán. A tárlat egy igazi interaktív gyermekbirodalom: a vidám színek, a faodúba rejtett társasjátékok, az olvasósarok, a betűtészta-paradicsom nem csak a legkisebbeknek, hanem a felnőtteknek is izgalmas kalandokat ígér péntektől.

A tárlat célja, hogy Móra Ferenc bájos, megmosolyogtató, ugyanakkor sokszor elgondolkodtató és megindító idézetein keresztül, játékosan ismertesse meg a gyermekekkel a legendás költő utánozhatatlan személyiségét és kultikus műveit. A birodalomban két szereplő vezeti végig a kalandokra éhes látogatót: a falakon Panka, Móra Ferenc lánya, és a Vadember, Móra imádott unokája bukkan fel újra és újra.

A kiállítás rendhagyó megnyitóján felnőttek és gyermekek együtt mesélnek majd Pankáról, a vendégek pedig a kis bice-bóca tiszteletére mákos kalácsot és kökénylekváros buktát is kóstolhatnak. A rendezvényen jelen lesz a Vadember lánya, Móra Ferenc dédunokája, Vészits Andrea.

A kiállítást március 7-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a Móra Ferenc Múzeum emeleti kiállítóterében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik