Kultúra

Járd be Fehérvárat egy idegenvezetővel!

Harmadik alkalommal rendezik meg vasárnap az „Uniós Fejlesztések Nyílt Napja" című programot, melyet 2013-ban indítottak útjára. Székesfehérváron idegenvezetők közreműködésével ismerkedhetnek az érdeklődők a Hiemer-házzal és a felújított Fő utcával.

A nyílt nap egy országos kezdeményezés, melynek keretében az Európai Unió támogatásával megvalósult több ezer fejlesztés közül a legizgalmasabbakat mutatják be a nagyközönségnek. Márciusban minden hétvégén ötvennél is több helyszínen várják az érdeklődőket. A kezdeményezéshez Székesfehérvár is csatlakozott. Március 9-én, vasárnap négy alkalommal ingyenesen, idegenvezetéssel tekinthetik meg a vendégek a Hiemer-Font-Caraffa épülettömb III. ütemét, illetve a felújított és tavaly átadott Fő utcát. A programot 10 órakor Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg a Juhász Gyula köz és a Fő utca sarkán, ahonnan további vezetések indulnak délben, kettő, illetve négy órakor. Kedvezőtlen időjárás esetén a megnyitót a Hiemer-házban tartják.

A fejlesztéseken kívül az érdeklődők megnézhetik a Szent Korona hiteles másolatát is. Az ereklye a 2013-as Szent István Emlékévben, a Királyi Napokra érkezett Székesfehérvárra. Közadakozás segítségével a város megvásárolta a koronát, melyet a Városháza Dísztermében lehet megtekinteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik