Kultúra

Jövő nyárig maradhat Eszenyi Enikő

Döntött a Fővárosi Közgyűlés: a Vígszínház jelenlegi igazgatója vezeti tovább a teátrumot.

Jövő nyárig Eszenyi Enikő marad a Vígszínház igazgatója a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében.

A képviselők 29 igen szavazattal, 1 nemmel, továbbá 2 jobbikos tartózkodással fogadták el, hogy Eszenyi Enikő március 1-től 2015. június 30-ig marad a Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A főváros december 3-án írta ki az új, második pályázatot a Vígszínház vezetői posztjára, miután a közgyűlés az előzőt eredménytelenné nyilvánította, mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását.

Eszenyi Enikő a Vígszínház honlapján köszönte meg a bizalmat:

“Örülök, hogy a fenntartó megszavazta nekem a bizalmat és lehetőséget adott, hogy munkatársaimmal folytassuk annak a fajta színháznak az építését, amelyben valamennyien hiszünk. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt időszakban bizalmukról és szeretetükről biztosítottak. Köszönet a Vígszínház társulatának, hogy mindvégig támogatott, és azért, hogy ilyen rendkívüli hivatástudattal és odaadással dolgozott, bizonyítva azt, hogy az egyik legértékesebb színházi társulat ma Magyarországon.”

Eszenyi Enikő előző megbízatása 2014. január 31-én járt le. A Fővárosi Közgyűlés korábban úgy döntött, hogy amennyiben a pályázati eljárás január végéig nem zárul le, az új ügyvezetővel való jogviszony létesítéséig Eszenyi Enikőt bízza meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.

Eszenyi Enikő pályázatát 8 tagú szakmai bizottság véleményezte. A szakmai bizottság tagja volt a színházművészeti bizottság delegáltjaként Fekete Péter, a békéscsabai színház vezetője; Jordán Tamás színész, rendező, a szombathelyi színház igazgatója; Solténszky Tibor dramaturg és Vasvári Csaba színész, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke. A Vígszínházat Csöre Gábor színész képviselte. Rajtuk kívül a minisztérium egy és a fővárosi önkormányzat két képviselője volt a bizottság tagja. Jordán Tamás és a munkáltatói jogkör gyakorlójának egyik képviselője nem tudott részt venni a pályázó meghallgatásán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik