Kultúra

Fél Kijevben fellépni a Depeche Mode

Biztonsági aggályok miatt lefújta szerdára az ukrán fővárosba tervezett koncertjét a brit zenekar.

A világhírű együttes, amely az elektronikus zene történetének egyik legsikeresebb formációja, honlapján jelentette be kedden, hogy a Kijevben és egész Ukrajnában jelenleg tapasztalható feszültségre és instabilitásra tekintettel nem tartja meg koncertjét szerda este a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban.

Az indoklás szerint az együttes számára mindennél fontosabb a zenészek, a személyzet és a közönség biztonsága, márpedig jelen körülmények között nem garantálható, hogy mindenki számára biztonságos és élvezetes koncertélményt kínáljanak.

A zenekar – mint fogalmaztak – gondolatban az ukránokkal van ezekben a nehéz időkben és alig várja a következő alkalmat, amikor koncertet adhat kijevi és ukrajnai rajongóinak.

A Depeche Mode új albumát, a Delta Machine-t népszerűsítő stadionturné keretében lépett volna fel az ukrán közönség előtt. Az együttes hétfőn a lengyelországi Lodzban adott koncertet, a körút hátralévő állomásaiként pedig a következő két hétben Minszkben, Rigában, Szentpéterváron és Moszkvában lép fel.

A koncertkörút magyarországi állomásaként tavaly május 21-én Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban lépett fel az 1980-as megalakulása óta több mint 100 millió lemezt eladó brit zenekar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik