Kultúra

Budapesten fuvolázik a Jethro Tull vezére

Több korábbi koncert után idén nyáron is ellátogat a magyar fővárosba a Jethro Tull vezetője, Ian Anderson.

Augusztus 23-án a Budapest Kongresszusi Központban lépnek fel Andersonék, akik új lemezzel érkeznek Budapestre: a tervek szerint kétrészes koncerten a Homo Erraticus című, április 14-én megjelenő kiadvány dalai, valamint a legnagyobb Jethro Tull-klasszikusok hangzanak el – közölte a szervező Livesounds.

Az élményt ezúttal is vetítések, különleges színpadi díszletek és színészek teszik teljessé. Ian Andersont (fuvola, ének, gitár, buzuki, mandolin, szájharmonika), David Goodier (basszusgitár), John O’Hara (billentyűs hangszerek), Florian Opahle (gitár), Scott Hammond (ütőhangszerek) és Ryan O’Donnell (vokál) kíséri el a turnéra.

Több mint negyedszázada visszajáró vendég Budapesten Ian Anderson, a legendás brit progresszív folk rock zenekar, a Jethro Tull frontembere. A Jethro Tull-lal hétszer koncertezett Magyarországon: először 1986-ban, fellépett 1994 augusztusában a második Sziget fesztiválon, azaz a Eurowoodstockon, játszott 2010-ben a paksi Gastroblues Fesztiválon is. Legutóbb tavalyelőtt Jethro Tull’s Ian Anderson néven koncertezett nálunk a frontember és zenekara, a Budapest Kongresszusi Központban.

A most 66 éves Ian Anderson 1968-ban alakította a Jethro Tullt, amely stílusát a rock, a dzsessz, a kelta és az angol népzene különleges elegyéből alakította ki. Az együttes több mint háromezerszer lépett fel a világ negyven országában, lemezeik több mint 60 millió példányban keltek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik