Kultúra

Isten tenyere alatt – In memoriam Jurkovics János

Egy esztendeje hunyt el Jurkovics János, a Magyar Televízió Szegedi Regionális Stúdiójának vezetője. A sokak által tisztelt és szeretett sokoldalú személyiségről, a tőle és róla készült írásokat egybefoglaló kötet Isten tenyere alatt – In memoriam Jurkovics János címmel jelent meg.

Személyes, bensőséges hangú írásokkal emlékeznek az Isten tenyere alatt című kötet szerzői az egy esztendeje elhunyt Jurkovics Jánosra, a Magyar Televízió Szegedi Regionális Stúdiójának vezetőjére február 18-án, kedden délután fél 5 órától a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasójában. Az alkotó tehetségét szépíróként, festőként is bizonyító újságíró, szerkesztő-riporter alakját saját írásai mellett munkatársai, barátai, gyermekei és felesége visszaemlékezései idézik föl. A melegséggel, helyenként gyengéd humorral, s az elmúlás fájdalmánál is erősebb szeretettel átszőtt sorok élővé varázsolják Jurkovics János sokoldalú személyiségét.

Az Isten tenyere alatt – In memoriam Jurkovics János című könyvet Bubryák István újságíró ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik