Kultúra

Szűrőnap a Vodafone Sportcentrumban

haziorvosi-rendeles(2)(960x640).jpg (háziorvos, rendelő, beteg, orvos)
haziorvosi-rendeles(2)(960x640).jpg (háziorvos, rendelő, beteg, orvos)

Mintegy húsz különböző egészségügyi szűrővizsgálat mellett sportos és kulturális programokkal is várják az érdeklődőket.

Dr. Csernavölgyi István kórházigazgató a szűrések jelentőségéről elmondta, hogy a statisztikák szerint a születéskor várható élettartam nálunk is növekszik, ami szül egyfajta társadalmi kórfát is.

Húsz helyen, húsz féle egészségügyi szűrés

2040-re az emberek közel 50 százaléka lesz 65 év feletti, ami magával hozza azt, hogy olyan kórképek jelennek meg, amiket kezelni kell.

Ma korunk járványai nem fertőző betegségek, hanem a cukorbetegség, az elhízás és mozgásszervi betegségek. Ezek elkerülése miatt is fontosak a szűrővizsgálatok. Előadások is lesznek, kiváló előadókkal, akik a szakmaiságon túl megszólíthatóak és interaktív módon tudnak kommunikálni az emberekkel.

Sport,kultúra, egészség

Cser-Palkovics András polgármester megköszönte minden partnernek a szervezésben való segítséget. Mint mondta Székesfehérvár egészségügyi tervében benne vannak azok a fajta szűrések, amik pénteken is a lakók rendelkezésére állnak majd. „Az új csarnok a sportrendezvények és a kulturális programok mellett most egy egészségügyi szűrőnapnak ad helyet. Ez egy olyan közösségi pontja a városnak, ahol a sport, a kultúra és az egészség együtt van jelen.” Felhívta a figyelmet szűrések fontosságára és arra, hogy az emberek ne csak baj esetén forduljanak az egészségügyhöz.

A részletes programot itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik