Kultúra

Ösztöndíjbörze az egyetemen

A külföldi ösztöndíj lehetőségekről tájékozódhatnak mindazok, akik ellátogatnak február 13-án, csütörtökön az SZTE Rektori Hivatalának épületébe.

A Tempus Közalapítvány és az egyetem Nemzetközi Mobilitási Irodája társszervezésében valósul meg az Ösztöndíjas börze. Az eseményt Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, majd Dobos Gábor, a Tempus Közalapítvány csoportvezetője nyitja meg, 13-án 10 órakkor.

A délelőtt folyamán a hallgatói szekció előadásai zajlanak majd az átriumban, amely során az érdeklődők mindent megtudhatnak a Campus Hungary ösztöndíjas program hallgatóknak nyújtott szolgáltatásairól, arról, hogy milyen szerepet vállal a Tempus Közalapítvány a Campus Hungary programban, megismerhetik az SZTE által biztosított külföldi ösztöndíj-lehetőségeket, valamint bemutatkozik a Konfuciusz Intézet is.

A délután folyamán az oktatói szekció előadásaiban az oktatóknak szóló képzésekről lesz szó, és az Erasmus+, az Erasmus Mundus Action2., a CEEPUS, az EGT Alap, valamint a Jean Monnet pályázatok lehetőségeit mutatják be. A földszinti 5-ös teremben 9 és 12 óra között interkulturális tréning, majd 12 és 15 óra között angol nyelvi szintfelmérő várja a hallgatókat.

A rendezvény ideje alatt – 10 és 14 óra között – Szigeti Gyöngyi, Sebestyén Petra, Tornyay Gergely Campus Hungary ösztöndíjas hallgató, valamint Szendrényi Dániel, Szűcs Tamás, Dorkó Sára, Bagyinka Péter és Pongó Tamás Erasmus élménybeszámolóit hallhatják a látogatók. A börze zárásaként Endrec Candar, Zimmarmann Kornélia, Garamvölgyi Anett és Lengyel Zsolt Erasmus-hallgatók adnak koncertet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik