Kultúra

Ebben a dalban van egypár barát

Különleges élménynek ígérkezik Zorán duett-lemez bemutató koncertje.

Mindig valami mást! – ez Zorán állandó mottója, s akik jártak már a koncertjein tudják, hogy szinte minden pillanatban számíthatnak valamilyen meglepetésre, kuriózumra. A már aranylemeznek számító, 11 duettet tartalmazó, új album bemutató koncertje 2014. február 8-án lesz aPapp László Budapest Sportarénában. A koncertre természetesen Zorán meghívja az album összes szereplőjét, így a sokórányi programban a régi-új számok mellett megelevenednek majd a duett-dalok is.

Az Egypár barát tavaly ősszel jelent meg. A művész, 54 éves pályafutása alatt sokakkal énekelt már közösen, a dalok egy része lemezen is megjelent, de akadtak alkalmi együttműködések is. Ezekből válogatta össze Zorán a 11 kedvencét, de nem az eredeti felvételeket dobálta össze, hanem nagyrészt újra felvette partnereivel a dalokat.

Többek között szerepel a lemezen Leonard Cohen dalának új, magyarított változata, erdélyi jiddis népdal átirata, valamint egy kultikus filmdal magyar-szerb nyelvű átdolgozása is. Zorán duett-partnerei: Bíró Eszter, Bródy János, Gerendás Péter, Hegyi Barbara, Kern András, Palya Bea, Presser Gábor, Rúzsa Magdi, Sztevanovity Dusán, Tompos Kátya és Váczi Eszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik